Holmens stödboende

LP-föreningen i Örebro län driver sedan slutet av 2018 ett stödboende för män som vill leva i nykterhet och som behöver stöd för att få vardagen att fungera.

Stödboendet på Holmen i Örebro är litet och familjärt. Som gäst på stödboendet, med plats för 8 personer, har man ett eget ombonat rum. Vi vill kombinera professionella metoder utifrån modern beroendeforskning med en genuint läkande miljö där den kristna tron och existentiella frågor står i centrum. Därför har vi gemensamma samlingar och individuella stödsamtal i syfte att stärka självkänslan och bryta negativa mönster och vanor. I vårt koncept erbjuder vi också arbetspraktik.

Vi vill stötta varje person att förbli drogfri och att etablera goda vanor som möjliggör ett fungerande liv i eget boende.

 

Vi fokuserar på att våra boende ska

  • lära känna sig själv och sin beroendeproblematik
  • fungera på en arbetsplats
  • ta ansvar för dagliga rutiner, till exempel att äta och sova
  • sköta städning och matlagning
  • ta ansvar för sin ekonomi
  • vid behov ta kontakt med myndigheter
  • planera för framtida boende.

VILKA VÄNDER VI OSS TILL?

Holmens Stödboende finns för dig som har lämnat ett alkohol- eller drogberoende. Kanske har du tidigare varit på behandling eller kommer att gå på öppenvård samtidigt som du bor hos oss. Kanske behöver du komma ifrån en egen lägenhet en tid för att etablera bättre vanor. Du är motiverad att lämna gamla vanor bakom dig och med stöd hitta nya vägar framåt. Här finner du en stöttande hand och en möjlighet, för dig som vill, att utforska den kristna tron.

Kontakt

Telefon stödboendet: 070-792 54 17
Adress: Holmens stödboende, Törngatan 1, 703 83 Örebro
E-post: info@lporebrolan.se

Föreståndare: Magdalena Norén, tel: 0760-356155.
E-post: magdalena@lporebrolan.se

Söker du placering i Örebro?
Observera att placering på stödboendet sker genom Socialtjänsten i din hemkommun. Studiebesök sker på Socialtjänstens förfrågan.